1. Helpcenter
  2. Observaties en Dossiers

Van observatie tot dossier

Wanneer je een observatie wil opvolgen, kun je een dossier aanmaken. Dit is een manier om samen te vatten wat er is gebeurd, acties aan te maken om problemen op te volgen en vervolgens de genomen acties te publiceren.

Wat is een observatie?

Wanneer een gebruiker een observatie heeft aangemaakt ontvang je, afhankelijk van de prioriteit, een notificatie.
Een observatie is een toegankelijke manier om een probleem te rapporteren binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld: de deur van de nooduitgang gaat moeilijk open of er hangen kabels los.

Wanneer je een observatie hebt aangemaakt of hebt ontvangen, kun je deze openen door links naar 'Alle observaties' te gaan.

Hier vind je een overzicht van alle (niet toegewezen) observaties

Open de observatie door erop te klikken. In dit overzicht vind je alle informatie die is ingevoerd door de gebruiker. Notities, foto's, details van de observatie en prioriteit.

Klik rechtsboven op: "Voeg toe aan een nieuwe dossier", om een dossier aan de observatie te koppelen.  Geef het dossier een naam en bevestig.

Zodra het dossier is aangemaakt kun je in info, alle informatie verwerken. Zoals een samenvatting, getuigen, type observatie, categorie et cetera.

Observaties

Onder observaties kun je zien dat dit dossier is opgemaakt uit een observatie. Als je hierop klikt, word je doorgelinkt naar de originele observatie.

Acties aanmaken

Door op acties te klikken kun je opvolgingen geven aan de observatie. Door een actie toe te wijzen aan een gebruiker binnen de organisatie, zorg je ervoor dat dit issue opgelost wordt.

Klik op " Maak een nieuwe actie aan" en vul alle verplichte velden in.
Lees in dit artikel meer over acties.

Zodra de actie is aangemaakt, kun je deze monitoren via het dossier. Je kunt aan de status zien of een actie is geaccepteerd, afgewezen of afgrond.

Onderzoek

Je kunt ook aangeven of het dossier in onderzoek is, zo kunnen collega's en gebruikers zien dat dit dossier in behandeling (is genomen).

Zodra de acties zijn succesvol zijn afgerond en de samenvatting compleet is, kun je evoor kiezen om het dossier te publiceren. Op deze manier deel je het dossier en inhoud met de geselecteerde personen.
Je kunt ervoor kiezen om een publicatie aan te maken door op "Maak publicatie aan" te klikken, of door het dossier te sluiten en tegelijkertijd te publiceren door op: "Sluit dossier en publiceer" te klikken.

Publicatie aanmaken

Selecteer alle vakken waarvan je wilt dat die met geselecteerde gebruikers worden gedeeld.

Kies de gebruikers die deze publicatie moeten ontvangen en vink de media aan als je deze ook wilt delen.

Klik op om de publicatie met de de geselecteerde gebruikers te delen. De gebruikers ontvangen een notificatie in het platform en een e-mail van de publicatie.